Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Fiyatı Kritik Seviyeyi Aştı: Fiyat Neden Yükseliyor?

Geçtiğimiz haftada 400 dolar bandının üzerine çıkamayan Ethereum (ETH) fiyatı, Bitcoin’de de yaşanan düşüşten etkilenmiş ve yaklaşık 390 dolardan işlem görmeye başlamıştı. Fakat son 24 saatte ciddi bir ivme yakalayarak değerini arttırmayı başardı ve ETH fiyatı şu an 421 dolardan alım satıma açık durumda.

Son haftayı rekordan rekora koşan Chainlink (LINK) ve Bitcoin’in inişli çıkışlı grafiği ile kapatırken bir atak da Ethereum’dan geldi. Altın fiyatlarıyla birlikte düşüşe geçen Bitcoin’in diğer altkoinleri nasıl etkileyeceği de merak konusuydu. Bitcoin cephesinde korkulan gerçekleşip BTC 10 bin dolar seviyesine düşmemiş olsa da, ETH’nin Bitcoin’den daha olumlu bir yükselme grafiği izlediği konusunda çoğu uzman hemfikir.

Ethereum’da Son Durum

Son 1 haftadır sakin bir seyirde ilerleyen Ethereum (ETH) 400 bandında sıkışıp kalmıştı. Çoğu analist ETH için 400 bandının çok önemli bir baraj olduğunu dile getirmekteydi. ETH, süregelen düz çizgisinden sıyrılarak son 24 saat içerisinde yaklaşık %8 oranında değerini arttırıp kendini 420 bandına atmayı başardı. ETH şu an 421 dolardan işlem görüyor.

Analistlerin önemini vurguladığı 400 bandını aşarak piyasayı da hareketlendiren ETH, yatırımcıların olduğu kadar sosyal medyanın da gündemine düştü.

Yükselişin Arkasındaki Sebep

Gün geçtikçe piyasada daha çok rağbet gören DeFi projelerinin Ethereum’un bu yükselişindeki payını göz ardı etmemek gerekir. Son DeFi bombası CRV gibi birçok proje, Ethereum’un ERC-20 standardını kullanmaktalar. Bu sebeple Curve Finance’ın yeni duyurduğu CRV gibi projelerin ETH grafiğinde hareketliliklere sebep olması kaçınılmaz.

Son zamanların en çok ilgi gören kripto para swap platformlarından biri olan Curve Finance, geçtiğimiz saatlerde ETH tabanlı yeni koini CRV’yi resmi olarak piyasaya duyurmuştu. Curve, resmi açıklamadan dahi önce, kullanıcılara CRV’den bir çeşit “ön madencilik” payı vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment