Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnternet Devi Baidu, Enerji Tasarruflu ”Süper Zincir” Blockchain Protokolünü Tanıttı

3 Haziran tarihinde China News Weekly isimli yerel haber kaynağının haberine göre, Çin‘in internet devi Baidu madencilik işlemlerinin enerji tüketimini azaltabilecek bir yenilik ile blockchain birleşimi projesi kapsamındaki sıradaki hamlesini yaptı.

Super Chain’‘ (Süper Zincir) ismi verilen bu yenilik Baidu’nun blockchain departmanı baş bilim adamı Xiao Wei tarafından tanıtıldı. Tanıtım bu hafta yapılmış bir yerel konferans sırasında gerçekleştirildi.

Bu hareket Baidu’nun son zamanlarda artış göstermekte olan direkt kripto para deneylerinden bir başkası olmakla beraber Baidu bundan önce bu yılın Ocak ayı civarlarında Blockchain-as-a-Service (BaaS) isimli çözümünü tanıtmıştı.

Wei‘nin açıkladığına göre Süper Zincir ”güncel enerji tüketim problemini çözebilmek için konsensüs mekanizmasını yerleştirebilir veya sökebilir.” Wei buna ek olarak bu teknolojinin ”Bitcoin ve Ethereum gelişim sistemi ile de uyumlu” olduğunu ifade etti.

Baidu firması BaaS tanıtımından sonra çoktan başka bir tane daha blockchain tabanlı ürün geliştirdi ve Nisan ayında gün yüzüne çıktı ve Baidu bu ürünün  fotoğraf mülkiyet haklarını saklı tutabilmek ve koruyabilmek için geliştirildiğini belirtti.

Çin’deki büyük işletmeler blockchain’e daha sıkı sıkıya bağlanmaya başladıkça ve ülkenin başkanı bile blockchain’e övgüler yağdırdıkça, yetkililer de bu sektör için hızlı ve sağlam düzenlemeler almayı planlamakta. Geçen ay Pekin blockchain standartlarının 2019 yılının sonuna kadar hazırlanacağını açıklamıştı. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment