Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JP Morgan Kripto Strateji Bölümü Kurup Başına Yeni Bir İsim Getirdi

Business Insider kaynağının 17 Mayıs tarihinde yayınladığı habere göre, önde gelen ABD bankacılık ve finans grubu JPMorgan Chase, çok yakın zamanda kripto varlıkları strateji bölümü oluşturup bu bölümün başına yeni bir isim getirdi.

Londra doğumlu 29 yaşındaki Oliver Harris, yeni rolü alıp blockchain geliştirme bölümünün başı olan Umar Farooq’a bağlı olarak çalışacak. Harris ayrıca, Kanada Merkez Bankası ve JPMorgan Chase tarafından ortak olarak geliştirilen JPMorgan’ın içsel blockchain projesi Quorum’u da yönetecek.

Business Insider’a göre, Harris, aktif olarak kripto para ticareti yapmak yerine banka için yeni kripto projeleri bulup unları yönetmekten sorumlu olacak. Söylenenlere göre bu yeni isim kripto depolama hizmetlerini araştırıp blockchain teknolojisinin JPMorgan’ın ödeme işlemleri için nasıl bir işleve sahip olabileceğini araştıracak.

Harris son iki yıl boyunca JPMorgan’ın, banka için umut vaat ettiğini düşündüğü  finansal teknoloji startup şirketlerini bulup bunlarla ortaklık kurmasını hedefleyen ”In Residence’‘ programını yönetmekteydi.

JPMorgan’ın eş başkanı Daniel Pinto, geçenlerde CNBC ile yaptığı röportajda kripto para birimleri hakkında olumlu bir izlenime sahip olduğu izlenimi vermişti. Pinto açıklamalarında finansal sistemin ”tokenleştirilmesi” olayının, ”bir çok merkez bankasının bu olayı araştırdığından da anlaşılabileceği üzre”, ”gerçek” olduğunu belirtmişti. Ancak Pinto, kripto paraların küresel çapta kabulünün ”şu an sahip oldukları şekil” yüzünden mümkün olmadığını söylemişti.

Genel olarak, yatırım bankası devi JPMorgan kripto para birimleri hakkında hep şüpheci davranmıştı. Banka Şubat ayında müşterilerinin kredi kartları ile kripto para almasını yasaklamıştı. Buna ek olarak kripto para birimlerinin 2017 yılındaki yıllık SEC raporunda ”risk faktörü” olarak etiketlemeyi de ihmal etmemişti.

Geçen sene JPMorgan başkanı ve CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin’e ”sahtekarlık” diyerek şirket hesaplarından BTC ticareti yapan bütün elemanları kovacağını belirtmişti. Dimon bunun hemen ardından Ocak ayı gibi yakın bir tarihte sözünden dönmüş ve kripto paralara karşı daha ılımlı bir tavır takınmıştı. Dimon kendisinin ”kripto paralara hiç mi hiç” ilgisinin olmadığını da belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment