Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Zorluklara Dayanıyor

Kripto para piyasasında durumlar son zamanlarda çok sık değişiyor. Ama tüm bu değişkenlere ve Bitcoin‘in birkaç gün sonraki muhtemel hard fork durumuna rağmen kripto paralar değerlerini korumayı kısmen başarıyor.

Octagon Financial‘in Baş Tüccarı Ryan Rabaglia, burada “dayanmak” kelimesinin anahtar olduğunu söylüyor. Bunun yanında Rabaglia, piyasanın bu yılın başından beri kazandığı yükselişini koruyabilme özelliğine dikkat çekti.

Geçtiğimiz haftanın genelinde toplam piyasa hacmi 80 Milyar $’ın üstünde kalmayı başardı. Kıyaslama yapmak gerekirse, bu yılın başında kripto para piyasasının toplam hacmi 17 Milyar $ civarındaydı.

Bitcoin’in Yaşadığı İkilem

Sizin de bildiğiniz gibi geçen hafta ortaya çıkmış bir Bitcoin Cash durumu mevzu bahis. Bu önergeden önce kullanıcılar BIP91’in kabul edilmesi ve SegWit’in aktif hale gelebilecek durumda olmasıyla birlikte Bitcoin için bir ayrılmanın artık söz konusu olmadığını düşünüyordu.

Sürpriz bir şekilde ortaya çıkan ve bir grup madenci tarafından desteklenen Bitcoin Cash, işleri değiştirdi. Yaklaşan birkaç gün içinde Bitcoin’de bir ayrılık görme ihtimalimiz hala daha devam ediyor. Böyle bir ayrılık ihtimali doğmadan önce Bitcoin 3000 $’a doğru yükselişteydi. Bu ihtimal ortaya çıkınca ise kripto para piyasasındaki artış darbe aldı ve durma noktasına geldi bile diyebiliriz. Ancak piyasa tüm bu olumsuz atmosfere rağmen fazla bir düşüş yaşamıyor ve kripto paralar belli bir ölçüde değerlerini korumaya devam ediyor. 

Kripto Para Piyasası Hala Daha Ham

Şuan içinde bulunduğumuz durumda her kafadan ayrı bir ses çıkıyor diyebiliriz. Bir kesim kripto paraların fiyatının aniden yükselişe geçeceğini ve aşırı değerli hale geleceğini söylüyor. Bir kesim 1 Ağustostan sonra ciddi bir düşüşün bizi beklediğini söylüyor. Bir kesim ise fiyatlarda belli bir süre çok fazla değişiklik olmayacağını söylüyor. Şunu belirtmekte fayda var ki şuanda kripto para piyasasıyla ilgili tam anlamıyla kesin yorumlar yapmak pek mümkün değil. Bitcoin gibi paralar her ne kadar şuan çok değerli olsalar da, bu piyasa hala daha çok genç. Bu duruma değinenlerden biri eToro‘nun piyasa analizcilerinden Matthew Newton oldu. Newton:

“Kripto para piyasası hala daha olgunlaşmaya devam ediyor ve bu süreçte bu piyasayla ilgili pek bilgisi olmayan kişiler de işe dahil olabiliyor.” yorumunda bulundu.

Newton’un da dediği gibi, piyasa hala daha gelişme aşamasında. Anlık olarak çok fazla yeni yatırımcı dahil oluyor ve en ufak zorlukta yatırımlarını piyasadan çekebiliyorlar. Bu gibi durumlar da tüm piyasa fiyatlarını ciddi oranda etkileyebiliyor. 

Balon Endişeleri

Tüm bu durumların yanında, ICO‘ların daha fazla kullanılır hale gelmesi ve dijital paraların ani yükselişleriyle birlikte bazı uzmanlar piyasanın bir “balon” haline gelmiş olabileceği konusunda endişeliler.

Şuan kim ne derse desin, önceden de belirttiğimiz gibi piyasanın birkaç gün sonra ne halde olacağını kimse kesin bir şekilde bilemez. 1 Ağustos süreciyle birlikte bizi yepyeni bir kripto para çağı bekliyor olabilir. Piyasa bu süreçten daha da güçlenmiş halde de çıkabilir, epey zarar almış halde de. Ne olacağını bize yalnız ve yalnız zaman gösterecek.

Piyasayla ve 1 Ağustos süreciyle ilgili gelişmeleri Koin Bülteni’nden takip edebilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment