Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Poloniex Bitcoin Cash Verecek

1 ağustosta ana Bitcoin blockchaininden ayrı olarak yeni oluşturulan kripto para Bitcoin Cash bir çok borsayı ikilemde bırakmıştı. Borsalar Bitcoin Cash’i destekleyip desteklememe arasında hızlı bir şekilde karar vermek durumunda kaldı. Bittrex gibi borsalar desteklerken, Poloniex Bitcoin Cash’i desteklemeyeceğini duyurmuştu. Bitcoin Cash’i destekleyen borsalar ve cüzdanlar 1 Ağustosta kullanıcılara hesaplarındaki Bitcoin miktarına denk Bitcoin Cash sağlamıştı. Bu durumdan Bitcoinlerini Poloniex üzerinde tutan kullanıcılar ise yararlanamamıştı. Şimdi ise kripto para piyasasının en büyük borsalardan Poloniex, fikrini değiştirdi. Borsanın resmi sitesinde yaptığı açıklama şu şekilde:

“1 Ağustos 2017’de yaşanan forktan beri Bitcoin Cash ile alakalı pek çok soru aldık. Bitcoin Cash’i apar topar bir şekilde destekleme kararı almakta tereddüt etme nedenimiz, kullanıcılarımızın tokenlarının ve ağımızın güvenliğinden emin olmaktır.

Ayrılık sırasında hesabında BTC olan kullanıcılarımıza, bakiyelerindeki BTC’ye denk miktarda BCH vereceğiz. Bu süreci 14 Ağustos 2017’ye kadar bitirmeyi planlıyoruz. Belirtmek isteriz ki hala daha BCH’yi borsamızda listelemek veya BCH çekimlerini desteklemek konularında kesin bir karar vermedik. BCH çekme işlemindeki kararımız, ağın istikrar durumuna bağlı ki bu olay tamamen bizim kontrolümüz dışındadır.

Sabrınız için hepinize teşekkür ederiz.”

1 Ağustosta BCH vermeme kararı aldıktan birkaç gün sonra BCH vereceğini açıklamasının nedenini kesin olarak bilmek zor. Yine de bazı kullanıcılar durumla ilgili kendi düşüncelerini paylaşıyor. Bunların arasında komplo teorisi kuran da var, “Poloniex’in aklı yeni başına geldi” diyen de var. Durumla ilgili güncellemeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Kaynak: Poloniex

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment