Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Tinkoff Bankası Kripto Para Çıkarmaya Hazır

Rus bankası Tinkoff‘un kurucusu Oleg Tinkov, “yer kaybetme” korkusu yüzünden kendi kripto parasını çıkarmak istediğini açıkladı.

Bu hafta sonu Facebook hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda ‘TinCoin‘ isimli kripto parayı çıkarmak için “doğru zamanın” geldiğini duyurdu.

“Teknolojik anlamda, göz göre göre yerimizi kaybediyormuşuz gibi hissediyorum”

“TinCoin’i çıkarmanın vakti geldi…Siz ne düşünüyorsunuz? Biz neredeyse hazırız.”

Tinkov, bahsettiği TinCoin ile ilgili daha kapsamlı bir detay vermedi. Kesinleşmesi halinde, bu durum bir Rus bankasının ilk kez kendi kripto parasını açıklaması demek olacak.

Tinkoff Bankası, Rusya’daki sektörler arası FinTech Ortaklığı‘nın sağlam üyelerinden biri. Fintech Ortaklığı, Blockchain gibi gelecek vaat eden teknolojilerin araştırılmasına odaklanıyor.

Fintech Ortaklığı’na dahil olan büyük kurumlardan bazıları Rusya Bankası, Sberbank ve VTB iken bunların yanında bir elektronik cüzdan platformu olan QIWI de yer alıyor.

Son zamanlarda Rusya‘da pek çok devlet yetkilisi Bitcoin‘e yönelik çelişkili açıklamalarda bulunuyor. Bu çelişkili açıklamalar özellikle Rus Maliye Bakanlığı’ndan geliyor. Bakanlığın Bitcoin’i “sıradan yatırımcılara” yasaklayıp, uzman yatırımcılar için yasal hale getirmek gibi niyetleri varken bu niyetler bir süre sonra değişip Bitcoin’i tamamen desteklemeye kadar ilerledi.

Tüm bunların yanında Ruslar, gün geçtikçe kripto para ile blockchain teknolojisinin bambaşka şeyler olduklarının farkına daha fazla varıyor. Rusya’nın en büyük mobil telekomlarından Megafon, dün yaptığı açıklamada blockchain teknolojisini kullanarak toplamda 500 milyon Ruble (8.6 milyon $) değerinde işlem yaptığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment