Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Dakika: Coinbase Pro, Filecoin’i (FIL) Listeledi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase’in kurumsal yatırımcı odaklı iştiraki Coinbase Pro, Filecoin’i (FIL) listelediğini açıkladı. FIL fiyatı bu haberin ardından anında %10 artış elde etti ve yükselmeye de devam edecek gibi gözüküyor.

Coinbase Pro, FIL listeleme tarihini açıkladı

Coinbase Pro tarafından yapılan açıklamada 9 Aralık 2020 tarihi itibarıyla yeterli likidite sağlanması durumunda FIL alım satım işlemlerinin başlatılacağı belirtildi. Aslında Coinbase ve Coinbase Pro platformlarının listeleme süreci hep bu şekilde devam ediyor. Bugünden itibaren yatırımcıların Coinbase Pro’ya FIL gönderebilecekleri ifade edilmekte.

Eğer 2 günlük sürede Filecoin için yeterli likidite oluşmazsa listeleme gerçekleştirilmeyebilir. Ancak yeterli likiditenin sağlanması durumunda FIL/USD, FUL/BTC, FIL/EUR ve FIL/GBP işlem çiftleri ile alım satım yapılabilecek. Listelenmenin devamında da emir defterleri üç aşamada işleme açılacak.

Filecoin’in çalkantılı günleri 

Filecoin projesi neredeyse 3 yıldır beklenmekte. Ancak 3 yılın sonunda Ekim 2020 tarihinde piyasaya sürülen FIL, kısa sürede %118 artış kaydetmişti. İlk işlem gününde Binance, FTX ve Gemini gibi önde gelen borsalarda listelenen FIL’in Coinbase üzerinde işleme açılması ise beklenen bir gelişmeydi.

Ancak Filecoin’in piyasaya sürülmesinden sadece bir gün sonra ağdaki madencilerin greve gitmesi büyük bir dezavantaj yaratmıştı. Bunun sebebi ise ilk yatırımcılardan olan madencilerin, ekipmanlara ciddi harcama yapmalarına rağmen bu maliyeti çıkartacak ödüller alamayacaklarını düşünmeleri oldu. Yani Filecoin’in Coinbase tarafından listelenmesi beklenen bir gelişme olsa da madencilerin grevi buna yönelik şüpheleri arttırdı.

Coinbase listeleme etkisi, FIL fiyatını şahlandırabilir

Bütün bu olumsuzluklara rağmen Filecoin sonunda beklenen haberi aldı. Coinbase yayınladığı gönderide yakın zamanda listelediği kripto paralara dikkat çekti. Dev borsa, FIL listelemesinin devamında ise yeni dijital varlıkları desteklemeye devam edeceğini belirterek listelemelerin süreceğini vurguladı. Coinbase yakın zamanda listelediği Loopring  ve NuCypher projelerinin ciddi yükselişler elde etmesini sağlamıştı. FIL de şimdiden %10 artış elde ederek böyle bir rallinin başlayabileceği sinyalini veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!