Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tarihin En Büyük Coin Dolandırıcılığına 20 Yıl Hapis ve 300 Milyon Dolar Para Cezası!

Kripto para piyasasının en büyük dolandırıcılık olaylarından biri olarak anılan OneCoin davasında kurucu ortak Karl Greenwood’a 20 yıl hapis cezası verildi.

ABD Başsavcılığı 12 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, geçtiğimiz aralık ayında suçunu kabul eden OneCoin kurucu ortağı Karl Greenwood’un kendilerine yatırım yapan 3,5 milyon kişiyi dolandırmak ve müşteri varlıklarını şahsi çıkarlar için kullanmak gibi suçlardan 20 yıl hapis cezası ve 300 milyon dolar para cezası aldığını açıkladı.

Yaklaşık 4 milyar dolarlık vurgunla sonuçlanan ponzi şeması OneCoin’in kurucusu Greenwood’un dolandırıcılıktan elde ettiği gelirle milyonlarca dolar değerinde lüks tasarım kıyafetler, ayakkabı ve saatler aldığını, lüks bir yat için 600 bin dolar peşinat ödediğini, başta İspanya, Dubai ve Tayland olmak üzere çeşitli ülkelerden gayrimenkul satın aldığını ifade etti.

ABD Başsavcısı Damian Williams, OneCoin projesini tüm zamanın en büyük dolandırıcılık planlarından biri olarak nitelendirdi. Williams’ın ifadelerine göre Greenwood ve diğer ortakların OneCoin’i Bitcoin katili olarak nitelendirmelerine rağmen kripto paranın aslında herhangi bir değeri bulunmuyordu.

Esasında OneCoin tamamen değersizdi ve Greenwood kendi cebini 300 milyon dolardan fazla para ile doldururken yatırımcılara hiçbir şey kalmadı.

OneCoin’in kurucusu “Kripto Kraliçesi” Ruja Ignatova’nın akıbeti ise hala belirsizliğini koruyor. Geçtiğimiz şubat ayında Ignatova’nın Bulgar mafyası tarafından öldürüldüğüne dair çeşitli spekülasyonlar ortaya çıkmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!