Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tezos (XTZ) 4 Dolar Barajını Aştı: Yeni Rekor Gelir mi?

2020 başlarında yükseliş grafiği yakalayan fakat bunu istikrarlı bir biçimde sürdüremeyen Tezos, son 24 saat içinde tekrar yükselişe geçerek kendi rekorunu kırdı.

Günün açılışını 3,65 dolar ile yapan Tezos (XTZ), gün içerisinde kendi rekorunu kırarak değerini kayda değer bir sıçrama ile 4,22 dolara çıkardı. Birçok kripto para analizcisi bunun daha başlangıç olduğunu, XTZ’nin değerinin artmasını beklediklerini açıkladı.

Sosyal medyada yaklaşık 68 bin takipçisi bulunan Crypto Michaël ise hem kendi kanalında yayınladığı video hem de attığı tweet ile XTZ’nin başarısına değindi. Michaël attığı tweet ile Tezos’un 4 dolar üzerinde olduğunu duyururken videosunda ise kripto paranın geleceği ile ilgili yorumlarda bulundu. Kanalındaki videoda XTZ’nin yükseliş grafiğini inceleyen Crypto Michaël, Tezos’un yeni bir yükseliş için hazır olduğunu ve 6 dolara kadar çıkabileceğini söyledi.

Crypto Michael’ın Tezos için verdiği uzun vadeli hedef, Kaynak

Başka bir analist ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada XTZ için hedefin 5 dolar civarlarında olacağını öngördüğünü söyledi.

Nedir bu Tezos (XTZ)?

Merkeziyetsiz bir blockchain sistemi olarak tanımlanan Tezos tüm sahiplerinin protokol yönetimine katılabildiği demokratik bir ekosistemdir. XTZ madencilik yerine “sahiplik kanıtı” (PoS) mekanizmasına dayanmaktadır.

Tezos’un 2020 yılındaki durumunu özetleyecek olursak; ilk çeyrekte kendi rekorunu kırarak 3,85 dolara çıkmış fakat daha sonra yeniden 2-3 dolar bandına düşmüştü. Yılın ikinci yarısındaysa olumsuz olan tabloyu tersine çevirmeyi başarmış ve Ağustos ayı ile beraber fiyatını tekrar 3 dolar üzerine çıkarmıştı. Yaşanan sıcak gelişmeler doğrultusunda ise yatırımcıların ve analistlerin dikkatini çekecek bir artışla değerini 4 dolar üzerine atmayı başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment