Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee Bitcoin Fiyat Tahminini 25.000 Dolardan, 22.000 Dolara Düşürdü

Fundstrat‘ın Thomas Lee’si, bu yılki Bitcoin fiyat tahminini 25.000 dolardan 22.000 dolara düşürdü.

Fundstrat’ın kurucu ve yönetici ortağı Lee, Bitcoin fiyatının, madencilik masraflarının iki katı olması gerektiğini vurguladı. Lee’ye göre şu an 9.100 Dolar olan Bitcoin madencilik ücreti, diğer değişkenlerin katılması ve madencilik fiyatının da ikiye katlanması ile, BTC’nin fiyatını 2018’in bitiminden önce 22.000 dolara kadar çıkartabilir.

Üretim Maaliyeti

Lee Bitcoin Fiyatı ile Madencilik Maliyetlerinin neredeyse başa baş olduğunu söyledi ve madencilerin kar elde etmek için bu fiyatı arttırmaları gerektiğini ifade etti. Lee, katılımcılardan birisi olarak gittiği ve Taiepi’de yapılan 2018 Asia Blockchain Summit‘te konuştu.

Kendisinin bu yıl ürettiği ve tanıttığı Bitcoin Misery Index’e (BMI) gönderme yapan Fundstrat Global Advisors kurucu ortağı, Bitcoin’in çoktan dibi gördüğünü söyledi. Lee’ye göre BMI’nin mevcut göstergesi 30 un altında ve bu durum, endeksin göstergesi sıfıra ne kadar yakın olursa, yatırımcılara olan satın alma tavsiyesi de o kadar güçlü olduğundan, aslında iyiye işaret olarak yorumlanabilir.

Lee’nin açıklamalarına göre, Bitcoin’in geçen seneki rekor seviyelerinin çok gerilerinde olmasının sebeplerinden bir tanesi de düzenleyici belirsizlik. Kendisi Bitcoin’in vadeli işlem sözleşmeleri yüzünden de zarar gördüğünü düşünüyor.

Bitcoin’in Sert Kışı

Lee buna ek olarak bu yılki ayı piyasasının 2014 yılındakine kıyasla çok daha zorlu olduğundan söz etti. Dört yıl önce, piyasa hacmine göre en büyük kripto para biriminin %70’in üzerinde değer kaybetmesi 300 gün civarında bir süre gerektirmişti. Bu yıl ise benzer bir düşüş sadece 200 günlük süreçte gerçekleşti.

Lee’nin Bitcoin fiyatı hakkında çok fazla tahmini var. Lee 1 Mart 2018 tarihinde Bitcoin’in 20.000 Dolar olacağını söylemişti. Daha sonra 18 Mart tarihinde Bitcoin fiyatının Mart 2020’ye kadar 91.000 doları aşacağını belirtmişti. Bundan da sonra Nisan ayında 25.000 dolar tahmininde bulunmuştu. Hatta bundan da sonra 24 Mayıs tarihinde Bitcoin fiyatının 25.000 dolar olacağından ısrarcı olduğunu söyleyip, bunun hakkında üç dayanak sıralamıştı.

  •  BTC’nin üretim ve değişim ücretleri
  • Düzenleyici çerçeve belirsizliği ve bunun yakın zamanda düzeleceği
  • Fundstrat tarafından toplanan veriler

Ancak bütün bunlara rağmen kendisine haklı veya haksız şeklinde bir yorum yapamıyoruz. Lee’nin Bitcoin hakkındaki fiyat tahminlerinin tutup tutmayacağını sadece zaman gösterebilir. Yaklaşık iki ay önce New York‘da yapılan 2018 Consensus etkinliğinde konuşan Lee, kripto para piyasalarında güçlü bir artış olacağını ifade etmişti. Ancak Lee’nin yaptığı bu açıklamadan sonra Bitcoin ve toplam kripto para piyasası hacmi ciddi bir düşüş yaşayıp, etkinlik esnasında bile 40 milyara yakın toplam zarar yaşanmıştı.

Yaşanan hayal kırıklıklarına rağmen Lee yıl sonuna kadar 25.000 dolar tahmininde ısrarcıydı.

Bu vakte kadar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment