Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Analistlerden Altın, Bitcoin ve Dolar Yorumu: Sırada Ne Var?

Altının gram ve ons fiyatları dün Rusya’dan gelen haberin ardından sert bir şekilde düştü. Sabah saatlerinde 430-435 lira bandına çekilen gram altın şimdi 445 liraya kadar çıktı. Ons altın fiyatı da 1.895 dolara kadar düştükten sonra şimdi 1.920 dolara kadar çıktı.

Rusya dün Koronavirüse karşı yeni bir aşı geliştirdiğini duyurdu. Hem altın hem kripto para piyasaları Rusya’dan gelen bu haberin ardından düşüşe geçti. Peki altın ‘balonu’ patladı mı?

Uzmandan Altın Yorumu

Ons altın fiyatının Rusya’dan gelen haberin ardından sert bir şekilde düşüşe geçmesi piyasalarda adeta şok etkisi yarattı. Bazı uzmanlar bunu altın balonunun patlaması olarak yorumlasalar da Türk analistlerden Selcoin bu görüşe katılmıyor. Hatta onun tahminine göre altın henüz olması gereken seviyeye çıkabilmiş değil ve yükselişini sürdürecek.

Selcoin geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir videosunda gram altının overbought bölgesinde olduğunu, gram altında bir gevşeme görülebileceğini söylemişti. Gram altın fiyatı tam da bu yoruma uygun bir şekilde küçük çaplı bir düşüş yaşadı ve 440-450 lira bandına kadar çekildi. Altın fiyatının önümüzdeki süreçte yeniden yükselişe geçebileceğine inanan Selcoin, bu düşüşün kademeli bir alım fırsatı doğurduğuna inanıyor.

Selcoin’den altın yorumu

Bir başka analist olan Rookie de bu sabah altınla ilgili bir grafik yayınladı ve ons altın fiyatındaki düşüşü yorumladı. Rookie ons altın fiyatında yeniden bir düşüş görülebileceğini, 1772-1825 dolar seviyesinin test edilebileceğini açıkladı. Fakat Rookie bunu söylerken altının henüz bir düşüş trendinde olmadığını vurgulamayı da ihmal etmedi.

Rookie’nin altın grafiği

Dolar Yükselmeye Devam Edecek mi?

TCMB dolar kurunun geçtiğimiz günlerde 7.34 liraya çıkmasıyla birlikte döviz kuruna karşı harekete geçti. Geçen hafta döviz kuruyla ilgili yeni bir karar alan TCMB, dün de buna benzer bir adım atıp belli başlı bankalar için likidite imkan limitlerini sıfırladığını duyurdu. Selcoin, alınan bu kararların doları uzun vadede durdurmayacağını düşünüyor.

Selcoin’in tahminlerine göre dolar 7.30 seviyesinin üstünde haftalık kapanış yaparsa sert bir şekilde yükselmeye başlayacak. Onun yorumlarına göre dolar kurunun artmasıyla birlikte TCMB de faiz artırma yoluna gidecek.

Bitcoin’de Güncel Durum Ne?

Usta analist bunun yanı sıra Bitcoin’i de yorumladı ve dün gece yaşanan düşüşü değerlendirdi. Bitcoin’de yine 10.600 dolar seviyesinin önemini vurgulayan Selcoin, Bitcoin’in 10.000 dolara iğne atabileceğini açıkladı. Onun yorumlarına göre Bitcoin 10.600 doların altında iki günlük kapanış yaparsa yeni bir düşüş trendi başlamış demektir. Selcoin bu senaryoda altkoinlerde çok daha sert bir düşüş yaşanabileceğini düşünüyor.

Selcoin’in Bitcoin grafiği

Rookie de Bitcoin fiyatıyla ilgili güncel bir grafik paylaştı ve Bitcoin’in önündeki direnç noktasını kırmayı başaramadığını söyledi. Bitcoin’in henüz düşüş trendine girmediğini söyleyen Rookie bu noktada Selcoin’e benzer bir tahminde bulunuyor. Rookie’ye göre fiyat ancak 10.380 doların altına inerse Bitcoin’in düşüş trendi olduğu söylenebilir.

Rookie’nin Bitcoin grafiği
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment