Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altın ve Bitcoin Fiyatı İçin Yükseliş Beklentisi Sürüyor

Altın fiyatı 2.000 dolardan düştükten sonra 1.950; Bitcoin fiyatı ise 12.000 doların altına indikten sonra 11.700 dolarda duruyor. Yatırımcılar piyasalara hala belirsizliğin hakim olduğu şu dönemlerde altın ve Bitcoin fiyatlarının geleceğini merak ediyorlar. Bazı uzman yorumları altın ve Bitcoin fiyatlarında yeni bir sıçrayış gelebileceğine işaret ediyor.

Finans uzmanı Erkan Öz bugün altın ve Bitcoin fiyatlarını yorumladı ve bu iki varlığın uzun vadede değer kazanmaya devam edebileceğini söyledi. Altın ve Bitcoin ile ilgili uzun süredir iyimser tahminlerde bulunan ve dünya ekonomisinin günümüzde yaşadığı sorunları yıllar öncesinden bilen Öz, bu tavrını korumaya devam ediyor.

Altın Fiyatı İçin Yeni Bir Rekor Yorum

Birkaç gün önce 2.070 dolara kadar çıkan ons altın fiyatı Rusya’dan gelen aşı haberiyle 1.900 dolara kadar düştü. Fakat altın fiyatı adeta sağlam bir zemine bastığını kanıtlarcasına yeniden yükselmeye başladı ve 1.950 dolara dayandı.

Erkan Öz geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir videosunda altın fiyatında sert bir düşüş beklemediğini ifade etmişti. Altın fiyatındaki yükselişin sadece Koronavirüs ile açıklanamayacağını düşünen Öz; olası bir Koronavirüs aşısının altın fiyatına ağır bir darbe vurmayacağını düşünüyor. Onun yorumlarına göre altın fiyatı devletlerin “kredi bağımlılığı” yüzünden yükseliyor.

Finans uzmanına göre altın fiyatının yükselmesine yol açan sebepler şu anda da mevcudiyetlerini koruyorlar. Ekonomik ve siyasi belirsizliklerin hala giderilmediğini, itibari paraların güç kaybetmeye devam ettiğini vurgulayan Öz; büyük yatırım şirketlerinin altın tahminlerine değiniyor.

Yatırım şirketi Crossborder Capital, ons altınla ilgili yaptığı analiz sonucunda altının 2.100 dolardan satılması gerektiği sonucuna vardı. Ayrıca Crossborder Capital analistlerine göre dünya ekonomisi önümüzdeki aylarda toparlanmaya başlamazsa altının 2021 sonunda 3.000 dolara kadar çıkması beklenebilir.

Altınla Birlikte Bitcoin de Yükselişe Geçebilir

Altın fiyatının yükselişe geçmesi ve yeni bir rekor kırması halinde Bitcoin fiyatının da yükselmesini bekleyebiliriz. Erkan Öz; kripto para piyasasında son zamanlarda oldukça olumlu gelişmelerin yaşandığını ve bunların Bitcoin fiyatına artı olarak dönüş yapabileceğini düşünüyor.

Coinbase’in yeni kredi hizmetinden, DeFi sektöründeki gelişmelerden bahseden Öz tüm bunların ötesinde özellikle MicroStrategy’den gelen habere önem veriyor. 1.2 milyar dolarlık bir şirket olan MicroStrategy geçtiğimiz günlerde 250 milyon dolarlık Bitcoin aldığını açıkladı. Şirket başka bir deyişle 21.000 adet Bitcoin, yani toplam BTC arzının %0.1’ini almış oldu.

Erkan Öz’ün yorumlarına göre MicroStrategy gibi bir şirketin Bitcoin’e yönelmiş olması oldukça büyük bir gelişme. MicroStrategy’nin dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock gibi isimlerle ortak olduğunu hatırlatan Öz; şu yorumu yapıyor:

“Yüzlerce trilyon dolarlık piyasanın oyuncuları bu işin (Bitcoin) bilincindeler. MicroStrategy, bu oyuncuların bilgisi dahilinde böyle bir Bitcoin operasyonu yapıyor. Bunun gerisi gelecektir.”

Öz bunun “gerisinin gelmesi” halinde Bitcoin fiyatının hızla yükselebileceğini düşünüyor. Öz’ün deyimiyle; bu gibi oyuncular Bitcoin’i rezerv varlık olarak görmeye başlarlarsa “büyük bomba” patlayacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment