Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikan Doları Bitcoin Karşısında Çökebilir Mi?

Artık her hafta yeni bir rekor kıran Bitcoin için sık sık halk tarafından tanınma ve kurumlar tarafından resmileştirilme haberleri de görmeye başladık.

Orijinal kripto paranın hali böyle olunca piyasada sözü geçen analistler, hisse senedi yatırımcıları, fiyat tahminlerinde bulunanlar ve uzmanlar da Bitcoin’in fiyatını ya güzel söz sanatıyla yeriyorlar ya da istatistikleri kullanarak övüyorlar.

Hatırlayacak olursanız geçen hafta Russia Today’de finansal analizlerini paylaşan Max Keiser, Bitcoin’in fiyatının yakın gelecekte 100,000$ olabileceğini dile getirmişti. Şimdi de Bitcoin’in Amerikan Doları gibi klasikleşmiş para birimleri üzerindeki etkileri tartışılıyor.

RT’de dün yayınlanan bir yazıya göre Keiser, USD’nin gün geçtikçe yükselen Bitcoin fiyatına karşı koyamayacağı görüşünde.

“Sanıyorum bu gördüğümüz olay, hükümet tarafından dağıtılan para birimlerinin Bitcoin karşısında hiper enflasyondan dolayı çöküşüdür. Bitcoin mükemmel bir para birimi; küresel finans piyasasını tamamen değiştiren, bankacıların ve merkez bankalarının kullanılabilirliğini azaltan bir şey. Bence bu kişiler ve kurumlar alkışlanmalı, çünkü son zamanlarda çok iyi rol yaparak korkularını gizlemeye başladılar. Bir gün onlardan kurtulup Bitcoin’in dünyayı değiştirmesine izin vermeliyiz.”

Keiser’ın söylemleri bir devrimin başlangıcına işaret ediyor, zira yatırımcılar paralarını çeşitli kripto para türevlerine yönlendirmiş durumda. Efsane yatırım analisti Ronnie Moas, yatırımların farklı kripto paralarda dağıtılması gerektiğini düşünürken, Keiser Bitcoin’in gelecekte hiçbir rakibinin olmayacağını söylüyor.

Kripto para marketlerinin toplamda 300 milyar $ seviyesine gelmesiyle birlikte Keiser büyük finansal kuruluşların geleneksel piyasalardan çekilmesi sonucunda oluşabilecek bir ekonomik krizin geldiğini belirtiyor.

“Eğer böyle birşey olursa hiçbir merkez bankası veya ülke yönetimi bu krizi durduramaz. Bu artık gerçek bir senaryo, gün geçtikçe bir tehdit halini alıyor.”

25,000$’da bir Fiyat Düzeltmesi Gelebilir

Bitcoin treni şimdilik stabil bir şekilde aya çıkıyor, ancak her çıkışın fiyat düzeltmesi adında bir inişi vardır. Peki bu Bitcoin için ne zaman gerçekleşecek?

Uzmanlar bir sürü farklı öngörüde bulunmuş olsa da Keiser Bitcoin’in sadece 25,000$’da büyük bir fiyat düzeltmesine maruz kalacağını düşünüyor. Aynı zamanda yatırımcıları böyle bir durumda duygularıyla kafalarına göre, panik içinde alım veya satım yapmamaları konusunda da uyarıyor.

“Bitcoin’in olayını bilmeden sakın alış yapmayın. Eğer olan bitenlerin farkında olursanız, eninde sonunda gelecek olan fiyat düzeltmesinde ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz. Sakın oyundan panik içinde yapılan bir satışla çıkmayın. Fiyat yükseliyor diye panik içinde alım yaparsanız, aynı şekilde panikle satabilirsiniz de.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment