Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, 12,000$’a Hoşgeldin!

Bitcoin dün 11,900$ seviyelerine kadar çıkmış, hatta 12,000$’ı birkaç dakikalığına da olsa görmüştü, ancak sonrasında bir gerileme yaşanmıştı. Bugünse güne 12,000$’dan çok daha yüksek bir fiyatla uyandık.

Coinbase, Bitstamp, Bitfinex gibi borsalar bu haberin yazıldığı saatlerde 12,500$ seviyesinden işlem yapıyor. Ancak Coinmarketcap’deki fiyat bundan bir hayli yüksek, nedeniyse Kore’li borsalarda gerçekleşen arbitraj işlemleri. Bithumb adlı borsada Bitcoin/Kore Won’u paritesi şu anda tam 14,000$’dan işlem görüyor.

Geçtiğimiz hafta Bitcoin için oldukça çılgın bir zaman dilimiydi. 30 Kasım’da 9300$’ı gören kripto para, sadece birkaç gün içinde 12,000$’ı güçlü bir şekilde geçmiş bulunuyor. Bu yükseliş sizlerin de tahmin edebileceği gibi Wall Street yatırımcılarının gelişinin bir habercisi niteliğinde. 10 Kasım’da CBOE, 18 Kasım’da ise CME Bitcoin için ön ödemeli sözleşme (futures) yatırım opsiyonlarını kullanıma sunacak.

Bitcoin’e yapılan yatırımların önemine dikkat çeken Chris Burniske, son aylarda ICO’lara karşı olan ilginin bu yüzden azaldığını belirtti.

“Bitcoin medyada altın statüsü kazanmışken ICO’lar son zamanlardaki parıltılı günlerini geride bıraktı.”

Bitcoin hardfork’ları ise bütün kripto para piyasasında çalkantılı tartışmalara neden oldu. Bu ay gerçekleştirilmesi beklenen 3 adet hardfork bulunuyor: Super Bitcoin, Bitcoin Platinum ve Bitcoin Uranium… Kulağa şaka gibi gelse de bunların gerçekten resmi Bitcoin Blockchain’inden ayrılması planlanıyor.

Şimdiye kadar yapılan hardfork’ların hiçbiri Bitcoin’in performansına yetişememişti. 1 Ağustos’ta çıkarılan Bitcoin Cash son 24 saatte sadece %1.7 yükseldi. İkinci hardfork Bitcoin Gold ise bu zaman aralığında oldukça hareketsizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment