Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ”Sıkıntılı” Diyen Bank of America CTO’su, Kredi Kartı ile Satın Alma Yasağını Doğruladı

Bank of America (BoA) müşterilerin 10 Mayıs tarihinden itibaren kredi kartlarını kullanarak Bitcoin almasını yasaklama kararını tekrar doğruladı. CNBC’nin haberine göre bankanın üst düzey yetkilisi Bitcoin için ”sıkıntılı” yorumunda bulundu.

CNBC kanalının Squawk Box programında konuşan Bank of America’nın CTO’su Kathy Bessant, kripto para birimlerinin ”şeffaf olmamak için tasarlandığını” ve bu sebeple bankanın ”kötü adamları” yakalama girişimlerinin önüne geçtiğini belirtti.

Kathy programda şunlara değindi:

”Bir ödeme sistemi olarak bence bu sıkıntılı ve sorunlu bir sistem çünkü bankacılık sisteminin temelleri gönderici ve alıcı arasındaki şeffaflığa dayanır ancak kripto para birimleri bu tanıma uygun değil hatta bunun tam aksine kripto para birimleri şeffaf olmamak için tasarlanmışlar.”

BoA Şubat ayında kredi kartı ile Bitcoin alımını yasaklayacaklarını duyurduğunda büyük bir tepki ile karşılaşmıştı.

Bu hareket sonrası JPMorgan ve Citigroup da bunu takip etti ancak JPMorgan kendisini, bunun hemen ardından, ”sahtekarca” uygulanmış satın alma işlemi ücreti yüzünden tüketici davasının tam ortasında bulmuştu.

Bessant içinse kripto para birimleri hala finansal şeffaflığın tam aksini temsil etmekte.

”Bizim kötü adamları yakalama yöntemimiz paranın finans sektöründe şeffaf olarak izlenebilmesinden kaynaklanıyor. Kriptolar ise bunun tam zıttı.”

”Hisse senetlerinin kredi kartları ile alınmasına izin vermediğimiz gibi kripto paraların veya diğer para birimlerinin de bizim kredi kartlarımız ile satın alınmasına izin vermeyeceğiz.”

Bu ilk yasaklamadan haftalar sonra BoA kripto para birimlerinin bankanın gelecekteki işlerine zarar verebilecek potansiyel risklerini tanımladığı bir rapor hazırlamış ve kripto para birimleri ile olan rekabete ayak uyduramayacağının altını çizmişti.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz haftalarda yaptığımız bir haberde de belirttiğimiz üzre, BoA’nın finans sektöründe çalışan babası yüzünden üç yaşındaki kız çocuğunun bütün hesaplarını kapaması da piyasalarda tepkiye yol açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment