Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsa Analiz Firması Yıl Sonu Bitcoin Fiyat Tahminini %17 Oranında Düşürdü

Borsa analiz firması Trefis, 5 Haziran tarihinde yayınladığı bir blog gönderisinde, 15.000 dolar olan yıl sonu Bitcoin fiyat tahminini 12.500 dolar seviyesine düşürdü.

”Düşük İşlem Hacmi Görüntüsünden Dolayı Yıl Sonu Bitcoin Fiyat Hedefimizi 12.500 dolara Düşürüyoruz.”

Trefis’in BTC tahmin analizleri arz ve talep temellerine dayanmakta ve buradaki talep kullanıcı sayısı ve işlem miktarı olurken, arz ise mevcut BTC miktarını ifade etmekte. Trefis kripto borsalarında yaşanan önemli ve güncel toplam işlem hacmi kayıplarını vurguladı ve bu senenin bahar döneminde Mt.Gox’un yüksek miktarda BTC satmasından sonra piyasada arzın arttığını ve buna bağlı olarak fiyatlarını düştüğünü açıkladı.

”İşlem hacmi için olan tahminimizi… 12.500 dolar yıl sonu fiyat hedefine düşürüyoruz – önceki 15.000 dolarlık hedefimize istinaden. ”

Trefis’in interaktif Bitcoin Fiyat Tahmin cihazı eşsiz BTC kullanıcı sayısını yansıtmanın yanı sıra, 2018 yılının son ayına kadar her ay için işlem hacmini de göstermekte. CoinMarketCap‘den alınan veriler ışığında Basın saatine göre BTC’nin toplam piyasa hacmi 131.798 milyar civarında.

Trefis, Bitcoin’in Mayıs ayının sonlarında ciddi artış görmüş olmasına rağmen,bunun yine de son ay içerisinde ciddi bir düşüş yaşadığını ve neredeyse 10.000 dolar seviyesine değecekken birden ayın en düşük rakamlarına düştüğünü ifade etti.

Yakın zamanda kripto piyasasının düşük market hacmi Hollanda hükumeti tarafından yapılan bir araştırmada da gözler önüne serilmişti.

Hollanda hükümetine bağlı kuruluşlardan olan Hollanda Ekonomik Politika Analiz Bürosu (CPB) biri yakın zamanda bir rapor yayınladı ve kripto paraların şu an için Hollanda ekonomisine büyük bir tehdit oluşturmadıklarını belirtti. Başarılı yatırımcı çoğu alt koinin de büyük ihtimalle ”aşırı değer biçilmiş” ve ”önemli bir karşıdan esen rüzgara” sahip olduklarını ifade etmişti.

Bitcoin’in yıl sonu fiyat tahminleri konusunda genel bir düşüş trendi varken, Fundstrat‘ın Thomas Lee’si yakın zamanda BTC fiyatının yıl sonuna kadar 25.000 dolar seviyelerine ulaşmasını beklediğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Evren Aksakoglu
    Posted 07 Haziran 2018 - 12:04 12:04

    Thomas Lee sadece bir paralı asker. Para alıp,spekülatif konuşmalar yapıyor.

Leave a comment