Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

J.P Morgan CEO’su Jamie Dimon’ın Bitcoin Hakkında Diyeceği Tek Şey: “Sadece Dikkatli Olun”

“Sadece dikkat edin.”

Bu, milyar dolarlık yatırımcı Warren Buffett ile birlikte perşembe günü CNBC‘ye konuşan Wall Street yatırım bankası J.P Morgan Chase‘in CEO’su Jamie Dimon’ın sözü. Ortak röportaj sırasında, hem Dimon hem de Buffett’e, kripto para birimleri hakkındaki görüşleri soruldu;ancak bu, ikisinde de belli bir seviyenin üzerinde anlaşmazlığa yol açtı.

Nitekim Dimon, Bitcoin‘i geçen sonbaharda bir “dolandırıcılık” olarak nitelendirmiş, ancak daha sonra bu yorumlarından dolayı pişmanlık duyduğunu söylemişti.

Elindeki bir belgeye göre konuşma yaptığı görülen Dimon’ın bu seferki kripto para açıklamalarında çok daha dikkatli olduğu gözlemlendi:

“Ben… Ben bir bitcoin sözcüsü olmak istemiyorum. Bilirsiniz, sadece dikkat edin.”

Buffett da perşembe günü yaptığı açıklamada, kendi yorumlarıyla bir “yüksek standart” belirlediğine inandığını söyledi – Ocak ayında kripto para birimlerinin “kötü bir sona geleceğini” söylemiş ve “Jamie’nin buna ekleme yapıp yapmayacağını bilmiyorum” demişti.

Açık sözlü milyarder, Mayıs ayında ise, bitcoin’in kendisi için “fare zehiri” olduğunu söylemişti.

“[Bitcoin] kendisi hiçbir şey yaratmıyor,” diye zamanında CNBC’ye röportaj vermiş ve: “Üretmeyen varlıkları satın aldığınızda, tüm güvenebileceğiniz şey bir sonraki kişinin size daha fazla ödeme yapmasıdır çünkü onlar da kendilerinden sonra gelecek kişi için daha heyecanlı olacaklar.” diye de eklemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment