Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hafta Takip Edilesi 6 Altcoin (5 Nisan)

Kripto para piyasası yeni haftaya başlarken Bitcoin’in dominansı %55’in altına düştü. Piyasanın toplam değeri 1 trilyon 940 milyon dolardan daha fazla ve bunun yaklaşık 900 milyon dolarlık kısmı altcoin pazarından geliyor.

Son günlerde BitTorrent Token (BTT), Holo (HOT) gibi altcoinler popüler hale geldi. Bu hafta takip edilebileceğini ve kayda değer gelişmeler yaşayacağını düşündüğümüz altı altcoin ise sırasıyla (piyasa değerine göre) OKB, Elrond Network (EGLD), PancakeSwap (CAKE), Pundi X (PUNDIX), Ecomi (OMI) ve Swipe (SXP) oldu.

Bu hafta takip edilecek altcoin haberleri

OKB

  • Haftanın açılış fiyatı*: 175,88 dolar

  • Bu haftaki haber: Kripto para borsası OKEx’in geçen hafta başlattığı etkinlik, 9 Nisan’da Türkiye saatiyle 10:00’da son bulacak.


  • Neden takip edilesi: Borsa, geçen hafta yaptığı listelemeleri kutlamak adına 1 Tesla Model Y, 20 tane iPhone 12 ve toplamda 100.000 USDT’lik para ödülü dağıtıyor. OKEx, hafta boyunca SKL, CELR, MATIC, ZKS ve LPT olmak üzere beş farklı altcoin listeledi. Borsanın kendi tokenı olan OKB, bir hafta içerisinde %20’den fazla değer kazandı. OKB; OKEx’te düzenlenen özel token satımlarına katılmak, işlem ücretlerinden tasarruf etmek gibi amaçlarla kullanılabiliyor.

Elrond Network (EGLD)

  • Haftanın açılış fiyatı*: 159,86 dolar

  • Bu haftaki haber: Elrond, şubat ayında bir duyuru yayınlayıp tasarladığı DeFi modülünün aşamalar halinde kullanıma sunulacağını duyurmuştu. Modülün ilk aşamasının, 9 Nisan’da hayata geçmesi planlanıyor.


  • Neden takip edilesi: DeFi 2.0 olarak adlandırılan modül; swap, lending, launchpad, sentetik varlık, NFT, ESDT, stablecoin gibi ürünlerin bankalar, işletmeler, startuplar, bireyler tarafından ölçeklenme sorunu olmadan, neredeyse anlık şekilde kullanılabilmesi adına tasarlandı. Elrond Network CEO’su Benjamin Mincu, bunu “otonom bankacılık devri” diye tanımlıyor. 9 Nisan’da start alması beklenen süreç, aylarca devam edecek.

PancakeSwap (CAKE)

  • Haftanın açılış fiyatı*: 16,14 dolar

  • Bu haftaki haber: PancakeSwap ekibi, bu hafta içerisinde şu ana kadar hiç olmadığı kadar fazla miktarda token yakılacağını duyurdu.


  • Neden takip edilesi: PancakeSwap, geçen haftaki emisyon oylaması sonrası token arzını daha hızlı bir şekilde azaltmaya başladı. Son duyuruya göre 29 Mart itibarıyla 4.274.788 tane token yakıldı ve böylece rekora imza atıldı. Sıradaki yakım işleminin, yeni bir rekor doğurması bekleniyor.

Pundi X (PUNDIX)

  • Haftanın açılış fiyatı*: 5,44 dolar

  • Bu haftaki haber: Pundi X Labs, bu hafta hem NPXS’den PUNDIX’e geçiş yapmaya hem de staking işlemlerini açmaya hazırlanıyor.


  • Neden takip edilesi: Pundi X Labs tarafından geliştirilen NPXS adlı kripto paranın ismi, PUNDIX olarak güncellendi. Güncellemeyi destekleyen borsalar, NPXS’i delist ediyor ve PUNDIX’i listelemeye hazırlanıyor. Bunlardan biri olan Binance, 9 Nisan’da PUNDIX/ETH ile PUNDIX/USDT paritelerini açacak. Ondan üç gün önce, 6 Nisan’da, Pundi X Labs tarafından geliştirilen Function X’te staking yapılmaya başlayacak. 15 Haziran’a kadar sürecek etkinlikte PUNDIX sahiplerine toplamda 6.930.000; FX sahiplerine 3.570.000 FX dağıtılacak.

ECOMI (OMI)

  • Haftanın açılış fiyatı*: 0,0084 dolar

  • Bu haftaki haber: ECOMI, VeVe uygulamasındaki DeLorean koleksiyonunu 8 Nisan günü açmayı planlıyor.


  • Neden takip edilesi: Back to the Future filmindeki DeLorean adlı zaman makinesinin dijitalleştirildiği bu koleksiyon, geçen yıl tanıtıldı. Dijital koleksiyonlar, artırılmış gerçeklik ile interaktif hale getirilebiliyor ve DeLorean projesi, bu teknolojiyi kullanmasıyla ilgi çekiyor. Koleksiyonun bu hafta içinde statik sürümüyle, gelecekteyse kontrol edilebilir şekilde kullanıma sunulması bekleniyor. ECOMI COO’su Dan Crothers, gelişim aşamasında olan interaktif sürümün “çılgın bir şey olacağını” söylüyor.

Swipe (SXP)

  • Haftanın açılış fiyatı*: 4,25 dolar

  • Bu haftaki haber: Swipe Ignition, 9 Nisan’da hem Ethereum hem Binance Smart Chain ile uyumlu olan Swipe Swap’e entegre edilecek.


  • Neden takip edilesi: Swipe Swap ile on-chain şekilde dijital varlık alım-satımı yapılabiliyor. Ignition projesi ise yeni kurulmuş projelerin İlk Cüzdan Arzı (IWO) ile sermaye toplamasını ve Swipe ekosistemine girmesini sağlamak için tasarlandı. Swipe, bir sonraki IWO’da %50 indirimli fiyattan alım yapılabileceğini duyurdu.


*Haftanın açılışı, 5 Nisan günü Türkiye saatiyle 09:00 olarak kabul edilmiş ve fiyatlar CoinGecko’dan alınmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!