Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Walmart’ın Patent Başvurusu, Hatasız Enerji Tedariğini Hedefliyor

Perakende devi Walmart, daha etkili kullanım ve daha ucuz faturalar sağlamak için ev hanelerinin elektrik faturalarını kripto parayla ödeyebilmesine yönelik bir yöntem araştırıyor.

Walmart’ın Aralık 2017’de yolladığı ve ABD Patent ve Marka Ofisi’nin geçen perşembe günü onayladığı patent başvurusunda, firmanın ev cihazlarını ve elektrik sağlayıcı şirketleri bağlayan kamusal bir blockchain geliştirdiği bilgisi yer alıyor.

Walmart’a göre kullanıcılar, bu sistem sayesinde belirli cihazların beklenen elektrik kullanımını belirtilen miktarda kripto para kullanarak daha önceden peşin olarak karşılayabilecekler.

Talepler kamuya açık bir defter üzerinden görüntülenebileceği için elektrik sağlayıcıları da ev haneleri için gereken elektrik miktarını doğru bir şekilde pay edebilecek. İşlemlerin her biri ayrıca blockchain sistemi üzerine de kaydedilecek.

Bu sayede kullanıcının tüketim geçmişi şeffaf olarak takip edilebilecek. Böylece, kullanıcı gerekli durumlarda daha isabetli elektrik taleplerinde bulunabilecek. Dahası, eğer bir cihazın elektrik tüketimi peşin ödenen miktardan fazla olursa, diğer cihazlar bütçelendirilmiş elektriklerini ödünç verebilecek. Fazladan kullanılan elektriğin bedeli ise sonraki döneme aktarılacak.

Perakende firması, bu amaçta kullanılan elektrik miktarı ile sağlanan miktar arasında giderek artan uçuruma dikkat çekmek olarak açıkladı. Bu fark, elektrik faturalarını artıran bir dengesizliğe sebep oluyor.

Patent dosyasında belirtildiği üzere:

“Halihazırda, enerji sağlayıcı şirketler, verimsiz çalışarak tüketiciler için gereksiz yere artan maliyetlere yol açan yerlere enerji ulaştırıyor. Artan maliyetler, çeşitli alet veya cihazların belirli görevleri gerçekleştirirken ihtiyaç duyduğu enerjiden çok daha fazlasını tüketmesi sonucu ortaya çıkıyor.”

Şu anda inceleme aşamasında olan ve henüz firmaya verilmeyen patent, perakende devinin kripto paranın arkasında yatan blockchain teknolojisini tüketicilerinin kullanımına sunmak için ele aldığı son girişimi temsil ediyor.

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere Walmart dijital ortamdaki satışlarını artırmak, ödeme verilerini depolamak, nakliyatı daha akıllı hale getirmek ve gıda tedarik zincirini takip etmek için de blockchain tabanlı patent başvurularında bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment