Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ani Fiyat Artışının Ardından Bitcoin ve Diğer Kirpto Paralar İstikrarlı Olarak Yükseliyor

12 Nisan’da Bitcoin 30 dakikada 1000 dolar yükselerek 8000 doları gördü, Ethereum ise 26 Mart’tan beri ilk kez nihayet 500 doları görebildi. Bu yükselişin ardından 13 Nisan sabahından beri piyasalar istikrarlı olarak yükselmeye devam ediyor.

BTC şu anda 8.126 doların üzerinde seyrediyor ve 24 saatlik zaman dilimi içerisinde neredeyse %18 büyüme gösterdi.

ETH ise %22’lik bir yükseliş göstererek şu anda 521 dolarda seyrediyor.

CoinMarketCap’de listelenen en büyük 10 kripto paranın hepsi şu anda yeşilde görünüyor ve günlük %10 kazanç sağlamaları bekleniyor. Yükselişten en çok faydalanan IOTA 24 saat içinde %35 yükselerek 1.42 dolardan satışa çıktı.

Toplam piyasa değeri dünden bu yana 52 milyar dolar yükseliş göstererek 300 milyar doların üzerinde seyretmeye başladı.

Bu ani fiyat yükselişinin kripto paranın şeriat hukukunda caiz olduğu haberinin ardından gerçekleşmiş olabileceği düşünülüyor lakin bu hafta içerisinde yükselişe katkı sağlamış olabilecek birçok pozitif gelişme de yaşandı.

Fundstrat‘ten Tom Lee‘ye göre bu yükselişin birden fazla nedeni var: Lee’ye göre Santander’ın Ripple’la birlikte Blockchain tabanlı uluslararası bir ödeme sisteminin lansmanını yapmış olması, spekülatif ve kısa vadeli yatırımcıların dalgalanma sırasında piyasadan çekilmiş olması ve vergi ödemek amacıyla kripto satışının artık sona ermesi gibi nedenler buna örnek oluşturuyor.

Serbest yatırım fonu Quantia Capital‘in kurucu ortaklarından Miguel Shwiezer‘e göre bu fiyat yükselişi açıktan satış yapanların pozisyon kapatmalarına, bu nedenle de ”satın alma siparişlerinin sel gibi akmasına” sebep oldu. 12 Nisan itibariyle Bitfinex üzerinde Bitcoin’in 38.000 açık pozisyonu vardı, bugün itibariyle bu sayı 24.000’e düştü.

Bu hafta ayrıca Wall Street, kendi marifetini ve parasını kripto camiasında göstermeye karar verdi – milyarder yatırımcı George Soros’un aile ofisinde kripto para ticaretine başlayacağını bildirmesi, Rockefeller’ın risk sermayesi kolunun Coinfund’la ortaklık kurarak kripto ve Blockchain gelişimi desteklemesi ve bir Goldman Sachs yöneticisinin Mike Novogratz’ın kuracağı ticari kripto bankasına dahil olmak üzere işten ayrılması gibi örnekler de Wall Street’in elinin ne kadar uzun olduğunun bir kanıtı.

Twitter’da ise bu fiyat yükselişine kriptoseverler şakalarla karşılık verdi.

CryptoSqueeze bu beklenmedik kazancı bir gif ile değerlendirdi:

Cypherpunk’tan Jameson Lopp ise BTC’nin yükselmeyeceğini yazan iki makalenin fotoğrafını gönderdi:

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment