Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Binance’e Misilleme Mi? BUSD Alım-Satım İşlemlerini Askıya Alıyor!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, Binance USD’nin (BUSD) alım-satımını askıya alacağını açıkladı.

Coinbase 27 Şubat tarihinde resmi Twitter hesabından yaptığı duyuruda, yapılan son incelemeler sonucunda Paxos’un ihraççısı olduğu stablecoin BUSD’nin 13 Mart tarihinde alım-satımını askıya alacağını bildirdi. Coinbase ayrıca BUSD fonlarına erişimlerle alakalı bir problem olmayacağını açıklarken fonların istenildiği zaman çekilebileceğini söyledi.

Bir Coinbase sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

BUSD işlemlerini askıya alma sebebimiz inceleme ve gözlem süreçlerimizden kaynaklanmaktadır. BUSD incelemesini yaparken listeleme standartlarımızı karşılamadığına ve işlemlerini askıya almamız gerektiğine karar verdik.

New York Mali Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından geçtiğimiz günlerde verilen BUSD ihracını durdurma talimatı Paxos tarafından yanıt bulmuştu. Şirket bu emrin üzerine BUSD ihracını durduracağını ancak 1 yıl boyunca destek sağlamaya devam edeceğini açıklamıştı.

Öte yandan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) da aynı sıralarda Paxos’a BUSD’nin bir menkul kıymet olduğuna dair bir Wells bildirimi göndermişti. Paxos bildirimin ardından BUSD’nin bir menkul kıymet olduğuna karşı çıkmış ve gerekirse süreci mahkemede savunacaklarını dile getirmişti. İkilinin şu an için BUSD üzerinde yapıcı ilişkiler içerisinde olduğu biliniyor.

Binance ise tüm bu yaşananlar üzerine Paxos’a markalarını kullanmak için izin verdiklerini belirtmiş ve BUSD’den zaman içerisinde tamamen sıyrılacaklarını dile getirmişti.

Binance’e Bir Misilleme Mi?

Coinbase’in kararı ile ilgili yorum yapan uzmanlar bunu Binance’e karşı bir misilleme olarak yorumladı. Binance geçtiğimiz eylül ayında USDC başta olmak üzeri Pax Dollar (PUSD) ve TrueUSD (TUSD) desteğini sonlandırmış ve bu stablecoinleri 1:1 oranında BUSD’ye çevirmişti.

Daha açık bir küresel finans sistemi yaratma vizyonuyla 2018 yılında USDC’nin piyasa sürülmesinde rol oynayan ve Circle ile yakın ilişkileri bulunan Coinbase’in BUSD hamlesinin altında Binance’in bu kararının olduğu düşünülüyor.

Ayrıca BUSD’nin bir anda regülatörlerin radarına girmesinin arkasındaki neden olarak da Binance’in USDC desteğini sonlandırması olduğu iddia edilmişti. Anonim bazı kaynaklar BUSD ile ilgili regülatörleri Circle’ın uyardığını öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!